• Aovend van 't Muulke

Aovend van 't Muulke

Op vrijdag 20 september 2019 vindt de Aovend van ’t Muulke 2019 plaats in het Munttheater Weert. De Aovend van 't Muulke staat in het teken van liefde. Liefde voor toneel. Het hebben en uitspreken van waardering en het geven van een welgemeend schouderklopje voor iedereen die zijn of haar eigen theatergrenzen heeft opgezocht. En elkaar positief stimuleren om het volgende theaterseizoen nóg verder te gaan!

D’n Aovend van ‘t Muulke is de jaarlijkse uitreiking van de provinciale stimuleringsprijzen op het gebied van amateurtoneel. Gedurende het toneelseizoen bezoeken juryleden voorstellingen waarvoor een aanvraag tot jurering is ingediend bij Toneelhuis LFA. Vanuit een positief-kritische houding beoordelen deze juryleden de voorstelling op regie, spel, decor, originaliteit, enthousiasme. Vervolgens nomineert de jury de meest opvallende toneelprestaties die tijdens het seizoen hoge ogen hebben gegooid. Tijdens de Aovend van 't Muulke reikt Toneelhuis LFA de Muulkes ter stimulering uit in onderstaande 8 categorieën:

- Meest opvallende voorstelling
- Meest opvallende jeugdvoorstelling
- Meest opvallende vormgeving 

- Meest opvallende man in een grote rol 
- Meest opvallende vrouw in een grote rol
- Meest opvallende man in een kleine rol 
- Meest opvallende vrouw in een kleine rol
- Schaduwprijs* 

* De Schaduwprijs wordt uitgereikt aan personen die zich gedurende lange tijd op zeer betrokken en verdienstelijke wijze achter de schermen inzetten voor amateurtoneel.

Mededelingen:
De jury heeft besloten om dit jaar geen nominaties te plaatsen in de categorie ‘Meest opvallende initiatief’. Na zorgvuldig beraad concludeerde de jury dat er het afgelopen theaterseizoen diverse mooie initiatieven zijn ontwikkeld in Limburg. Deze ontwikkelingen zijn zonder meer prijzenswaardig maar de jury acht deze nog niet rijp genoeg om in aanmerking te komen voor een nominatie. De categorie 'Meest opvallende promotie voor een voorstelling' is vervallen sinds seizoen 2017-2018.

>> NOMINATIES AOVEND VAN ’T MUULKE 2019 <<

GENOMINEERD? En nu?
Indien jouw toneelgezelschap genomineerd is, dan ontvangt degene die destijds jullie jurering heeft aangevraagd de uitnodiging. Deze uitnodiging wordt gestuurd naar het emailadres dat hiervoor toen is gebruikt. De uitnodiging wordt op vrijdag 30 augustus verstuurd.

NIET GENOMINEERD maar toch gezellig erbij zijn?
Dát kan. Natuurlijk ben je van harte welkom. Ben je niet genomineerd maar vind je het wel heel leuk om erbij te zijn? Meld je dan aan via info@toneelhuislfa.nl. Vermeld je contactgegevens en hoeveel personen je graag wilt meenemen.
Jurering aanvragen
Klik hier om een aanvraag tot jurering te doen.
Wij adviseren om deze aanvraag tijdig in te dienen. Minimaal 6 weken vooraf.
Indien je korter dan 6 weken aanvraagt, kunnen wij niet garanderen dat er een jurylid beschikbaar is om de jurering uit te voeren.
Mochten er vragen zijn, neem dan gerust contact op.

Lees meer
Wie ontvingen de Muulkes 2018?
Winnaars Muulkes 2017
Winnaars Muulkes 2016
Winnaars Muulkes 2015
Winnaars Muulkes 2014
Wie zijn de jury?

 

 


Agenda

26 april - 24 november 2019
Broelof
Toneelgroep de Bron (Noorbeek)
Hiep, hiep, hoera! Marie en Jacob zijn zjus merriet, nèt getrouwd en ze geven een uitbundig huwelijksfeest. Ze vieren echter niet alleen de liefde, maar ook het leven. Over 5 maanden zijn ze niet meer met hun tweeën, maar met hun drieën. Dubbel feest. Het huwelijk is tot in de puntjes voorbereid. >>