• Aovend van 't Muulke

Aovend van 't Muulke

BEKENDMAKING VOORLOPIGE NOMINATIES SEIZOEN 2019-2020 

Bekijk hier de lijst van Voorlopige Nominaties >>

We hebben besloten om voorlopige nominaties voor de stimuleringsprijzen ‘de Muulkes’ bekend te maken. Deze nominaties lichten de meest opvallende prestaties in het Limburgse amateurtoneel tijdens het afgelopen seizoen 2019-2020 uit. Op donderdagavond 15 oktober 2020 om 21:00 uur worden de namen van voorstellingen en spelers die hoge ogen hebben gegooid, bekend gemaakt op onze website en Facebookpagina van Toneelhuis LFA.

Afgelopen maart zette de coronacrisis een streep door het Limburgse amateurtoneelseizoen. Vele voorstellingen werden aan de vooravond van hun première geannuleerd. Ook was het bestuur van Toneelhuis LFA genoodzaakt om de Aovend van ’t Muulke te annuleren, de jaarlijkse uitreiking van de provinciale stimuleringsprijzen – Muulkes - op het gebied van amateurtoneel. De annuleringen door corona zorgden er namelijk voor dat een groot potentieel aan genomineerden weg viel, met als gevolg dat dit jaar geen eerlijke editie georganiseerd kon worden. 

Dat neemt niet weg dat Toneelhuis LFA oog heeft voor de voorstellingen die in de eerste helft van het toneelseizoen 2019-2020 wél plaatsvonden. ‘Deze amateurgezelschappen en hun harde werk verdienen het niet om tussen wal en schip in coronatijd te verdwijnen!’, aldus Kiki van Aubel, juryvoorzitter van Toneelhuis LFA.

Om dit gemankeerde seizoen toch recht te doen, heeft Toneelhuis LFA besloten om voorlopige nominaties bekend te maken voor de meest opvallende prestaties in het Limburgse amateurtoneel tijdens het afgelopen seizoen 2019-2020. De jury heeft tijdens een speciaal juryoverleg een keuze gemaakt uit voorstellingen die ze wél heeft gejureerd. Daaruit zijn de meest opvallende prestaties gekozen.AOVEND VAN 'T MUULKE 2020 | GEANNULEERD WEGENS COVID-19

Met pijn in het toneelhart hebben we besloten om de Aovend van ’t Muulke 2020 te annuleren. Door corona heeft het merendeel van de geplande jureringen van seizoen 2019-2020 niet plaatsgevonden. Maart tot en met mei zijn doorgaans maanden waarin veel groepen hun voorstelling opvoeren. De annuleringen door corona hebben ervoor gezorgd dat een groot potentieel aan genomineerden is weggevallen. Daarom vinden we dat we dit jaar geen eerlijke editie kunnen organiseren. Dat heeft ons doen besluiten om dit jaar geen Muulkes uit te reiken. Daarnaast is het onmogelijk om de geldende veiligheidsmaatregelen te handhaven in de huidige opzet. Achter de schermen gaan bestuur en jury in beraad hoe we het jureringentraject en de Aovend van ’t Muulke vooralsnog in de toekomst gaan vormgeven.


JURY

Per seizoen 2020-2021 bestaat de jury van Toneelhuis LFA uit:
Aimee Charlier
Donny Jeurissen 
Gerdi van den Elzen
Iris van Ingen Schenau
Kiki van Aubel, juryvoorzitter
Mayke Roels
Rufus Hegeman
Stan Ras


AANVRAGEN VAN JURERING
Klik hier om een aanvraag tot jurering te doen.
Wij adviseren om deze aanvraag tijdig in te dienen. Minimaal 6 weken vooraf.
Indien je korter dan 6 weken aanvraagt, kunnen wij niet garanderen dat er een jurylid beschikbaar is om de jurering uit te voeren.
Mochten er vragen zijn, neem dan gerust contact op.


ARCHIEF
Winnaars Muulkes 2018
Winnaars Muulkes 2017
Winnaars Muulkes 2016
Winnaars Muulkes 2015
Winnaars Muulkes 2014

 

 


Agenda

25 juli - 24 september 2021
GIF
DAMES & HEREN Een ànder theatergezelschap
8 - 9 - 10 oktober 2021
Sjienhillieje ieshillieje
Volkstoneel Kerkrade
9 & 10 oktober 2021
Een Grote Vuilnisbelt (jeugd)
Toneelvereniging De Krottepoffers (Nederweert)
De idealistische rat Propje wil weg van de smerige vuilnisbelt waarin hij is opgegroeid en nog altijd leeft. Hij wil op zoek naar een betere wereld, maar zijn bezorgde tante Thirza die voor hem zorgt, heeft liever dat hij gewoon op de vuilnisbelt blijft wonen>>