• Aovend van 't Muulke

Aovend van 't Muulke

Aovend van 't Muulke 2019
In 2019 vindt de Aovend van 't Muulke plaats op vrijdag 20 september in het Munttheater (Weert). ‘September?’, horen we je nu denken. Ja, inderdaad. We hebben besloten om deze feestelijke avond te programmeren in september in plaats van juni. 

De reden hiervoor is dat we de laatste jaren opmerken dat het toneelseizoen iets langer loopt omdat er meer zomervoorstellingen gespeeld worden. De voorstellingen die normaliter eind mei en in juni plaatsvonden, schoven daarom altijd door naar de Aovend van ’t Muulke in het daaropvolgende jaar. Door de verplaatsing van juni naar september kan de jury nu ook deze voorstellingen meenemen in het evaluatieproces. Wel zo eerlijk en leuk! 

Daarnaast is de start van een nieuw toneelseizoen in september natuurlijk ook een goede reden om samen ’n feestje te bouwen. Twee vliegen in een klap! Leuk toch?

Bekendmaking nominaties
Op donderdag 29 augustus maken we de nominaties bekend op deze pagina en via onze Facebookpagina.Wat is 'D'n Aovend van 't Muulke' precies?

De Aovend van 't Muulke staat in het teken van liefde. Liefde voor toneel. Het hebben en uitspreken van waardering en het geven van een welgemeend schouderklopje voor iedereen die zijn of haar eigen theatergrenzen heeft opgezocht. En elkaar positief stimuleren om het volgende theaterseizoen nóg verder te gaan! D’n Aovend van ‘t Muulke is de jaarlijkse uitreiking van provinciale stimuleringsprijzen op het gebied van amateurtoneel.  Gedurende het toneelseizoen bezoeken juryleden voorstellingen waarvoor een aanvraag tot jurering is ingediend bij Toneelhuis LFA. Vanuit een positief-kritische houding beoordelen deze juryleden de voorstelling op regie, spel, decor, originaliteit, enthousiasme. Vervolgens nomineert de jury de meest opvallende spelers en/of voorstelling/initiatief die tijdens het seizoen hoge ogen hebben gegooid. Tijdens de Aovend van 't Muulke reikt Toneelhuis LFA de Muulkes ter stimulering uit in onderstaande categorieën:

• Meest bijzondere nieuwe initiatief
• Meest bijzondere voorstelling
• Meest opvallende man in een grote rol 
• Meest opvallende vrouw in een grote rol
• Meest opvallende man in een kleine rol 
• Meest opvallende vrouw in een kleine rol
• Meest opvallende vormgeving 
• Meest opvallende jeugdvoorstelling
• Schaduwprijs* 

* De Schaduwprijs wordt uitgereikt aan personen die zich gedurende lange tijd op zeer betrokken en verdienstelijke wijze achter de schermen inzetten.

NB: De categorie 'Meest bijzondere promotie voor een voorstelling'  is vervallen sinds seizoen 2017-2018. 

Jurering aanvragen
Klik hier om een aanvraag tot jurering te doen.
Wij adviseren om deze aanvraag tijdig in te dienen. Minimaal 6 weken vooraf.
Indien je korter dan 6 weken aanvraagt, kunnen wij niet garanderen dat er een jurylid beschikbaar is om de jurering uit te voeren.
Mochten er vragen zijn, neem dan gerust contact op.Aovend van 't Muulke 2018

De Aovend van 't Muulke 2018 vond plaats op vrijdag 22 juni 2018 in het Munttheater (Weert)
» EN DE MUULKES GINGEN NAAR..!
» NOMINATIES 2018

Lees meer
Wie ontvingen de Muulkes 2018?
Winnaars Muulkes 2017
Winnaars Muulkes 2016
Winnaars Muulkes 2015
Winnaars Muulkes 2014
Wie zijn de jury?

 

 


Agenda

26 april - 24 november 2019
Broelof
Toneelgroep de Bron (Noorbeek)
Hiep, hiep, hoera! Marie en Jacob zijn zjus merriet, nèt getrouwd en ze geven een uitbundig huwelijksfeest. Ze vieren echter niet alleen de liefde, maar ook het leven. Over 5 maanden zijn ze niet meer met hun tweeën, maar met hun drieën. Dubbel feest. Het huwelijk is tot in de puntjes voorbereid. >>