• Aovend van 't Muulke

Aovend van 't Muulke

Op vrijdag 20 september 2019 vindt de Aovend van ’t Muulke 2019 plaats in het Munttheater Weert. De Aovend van 't Muulke staat in het teken van liefde. Liefde voor toneel. Het hebben en uitspreken van waardering en het geven van een welgemeend schouderklopje voor iedereen die zijn of haar eigen theatergrenzen heeft opgezocht. En elkaar positief stimuleren om het volgende theaterseizoen nóg verder te gaan!

D’n Aovend van ‘t Muulke is de jaarlijkse uitreiking van de provinciale stimuleringsprijzen op het gebied van amateurtoneel. Gedurende het toneelseizoen bezoeken juryleden voorstellingen waarvoor een aanvraag tot jurering is ingediend bij Toneelhuis LFA. Vanuit een positief-kritische houding beoordelen deze juryleden de voorstelling op regie, spel, decor, originaliteit, enthousiasme. Vervolgens nomineert de jury de meest opvallende toneelprestaties die tijdens het seizoen hoge ogen hebben gegooid. Tijdens de Aovend van 't Muulke reikt Toneelhuis LFA de Muulkes ter stimulering uit in de 8 categorieën.

Degenen die tijdens de Aovend van ’t Muulke 2019 een ‘Muulke’ in ontvangst mochten nemen voor hun opvallende prestaties tijdens theaterseizoen 2018-2019 zijn:

Meest opvallende jeugdvoorstelling:
‘Oorlogsbrieven’ door Pitboel Art School (Sittard)

Meest opvallende vrouw in een kleine rol:
Marian Schulpen & Petra Erkens als ‘De zussen Kip’ in ‘De Bolero’ door Toneelclub Euverhaove (Sittard)

Meest opvallende man in een kleine rol:
Henry Breukers als ‘Hond Bello’ in ‘Gedonder om de Boerderij’ door Toneelvereniging Krottepoffers (Nederweert)

De Schaduw*:
Jack Peeters van Toneelvereniging De Krottepoffers

Meest opvallende vormgeving van een voorstelling’:
‘Veugelke op de camping’ door Toneelvereniging de Speelman (Eys)

Meest opvallende man in een grote rol:
Paul Peeters als ‘Eric’ in ‘Det geld(t) neet miër’ door Speelgroep Tosjopa (Tegelen)

Meest opvallende vrouw in een grote rol:
Kirsten Laumen als ‘Geraldine’ in ‘Bij d’r Frens’ door Toneelvereniging Excelsior (Kerkrade)

Meest opvallende voorstelling:
‘Alice in Wonderland’ door Toneelvereniging Matigheid en Genoegen (Gennep)

* De Schaduwprijs wordt uitgereikt aan personen die zich gedurende lange tijd op zeer betrokken en verdienstelijke wijze achter de schermen inzetten voor amateurtoneel.

Voor beeldmateriaal van de winnaars check dan onze facebook!


Mededelingen:
De jury heeft besloten om dit jaar geen nominaties te plaatsen in de categorie ‘Meest opvallende initiatief’. Na zorgvuldig beraad concludeerde de jury dat er het afgelopen theaterseizoen diverse mooie initiatieven zijn ontwikkeld in Limburg. Deze ontwikkelingen zijn zonder meer prijzenswaardig maar de jury acht deze nog niet rijp genoeg om in aanmerking te komen voor een nominatie. De categorie 'Meest opvallende promotie voor een voorstelling' is vervallen sinds seizoen 2017-2018.

>> NOMINATIES AOVEND VAN ’T MUULKE 2019 <<

GENOMINEERD? En nu?
Indien jouw toneelgezelschap genomineerd is, dan ontvangt degene die destijds jullie jurering heeft aangevraagd de uitnodiging. Deze uitnodiging wordt gestuurd naar het emailadres dat hiervoor toen is gebruikt. De uitnodiging wordt op vrijdag 30 augustus verstuurd.

NIET GENOMINEERD maar toch gezellig erbij zijn?
Dát kan. Natuurlijk ben je van harte welkom. Ben je niet genomineerd maar vind je het wel heel leuk om erbij te zijn? Meld je dan aan via info@toneelhuislfa.nl. Vermeld je contactgegevens en hoeveel personen je graag wilt meenemen.
Jurering aanvragen
Klik hier om een aanvraag tot jurering te doen.
Wij adviseren om deze aanvraag tijdig in te dienen. Minimaal 6 weken vooraf.
Indien je korter dan 6 weken aanvraagt, kunnen wij niet garanderen dat er een jurylid beschikbaar is om de jurering uit te voeren.
Mochten er vragen zijn, neem dan gerust contact op.

Lees meer
Wie ontvingen de Muulkes 2018?
Winnaars Muulkes 2017
Winnaars Muulkes 2016
Winnaars Muulkes 2015
Winnaars Muulkes 2014
Wie zijn de jury?

 

 


Agenda

21 september - 8 december 2019
Drieluik | Drie eenakters over hoe het hoort en hoe dat voelt, achter de façade
Theatergroep Habbekrats | Toneelvereniging Setovera | Theatergroep Strapatsen (Maasbree | Sevenum | Obbicht)
Elf uur stipt / Brief in schemer / Workel Mochilk>>
18 oktober - 22 november 2019
Gezina Bobbeldina
Poppekop Theater (Beegden)
Dit toneelstuk is een schimmenspel, waarin nooit helemaal duidelijk wordt waar het drama begint en de lolmakerij eindigt.>>
1 - 9 november 2019
Vier helle vliejer óp
Toneelvereniging Excelsior (Kerkrade)
De flamboyante Jo is verloofd met drie verschillende stewardessen: Janet, Gina en Heidi. Met gebruikmaking van een schema van hun vluchten zorgt hij ervoor dat de vrouwen elkaar nooit tegenkomen. Maar dan gooit de ontwikkeling van een nieuwe, snellere Boeing het schema in de war en komen de stewardessen gelijktijdig thuis.``>>
1 - 28 november 2019
Gouwe Handjes (De Belofte)
Theatergroep Habbekrats (Maasbree)
Louis gaat het in alle opzichten voor de wind. Zakelijk boekt hij het ene succes na het andere met vrouwenkleding en hij is getrouwd met zijn grote liefde Emma. Maar, Gouwe Handjes of niet: Emma lijdt aan kanker. Ze kent Louis door en door en weet dat Louis niet zonder vrouw kan: hij heeft een vrouw naast zich nodig, vindt ze.>>
2 - 9 november 2019
Tussen de Coulissen
Toneelvereniging Setovera (Sevenum)
De nieuwe op geld beluste, regisseur Pierre moet de vereniging nieuw elan geven. Hij werkt eigenlijk niet met amateurs maar omdat voorzitter Ingeborg hem de oren van de kop heeft gezeurd is hij toch met Onder Ons in zee gegaan. Hij is direct en soms wat sarcastisch. Zijn eerste opdracht is zowel hilarisch als zeer vaag: ‘Speel een gebakken ei’.>>