• Bestuur Toneelhuis LFA

Bestuur Toneelhuis LFA

VISIEDOCUMENT 2018 „LIMBURG HARDOP LATEN DROMEN“
Toneelhuis LFA heeft haar plannen voor de nabije toekomst samengevat in een visiedocument.
Klik hier om dit visieplan te lezen.

VACATURE 
Het bestuur van Toneelhuis LFA zoekt nieuwe bestuursleden. Ben jij geïnteresseerd?
Klik dan hier om de profielschets te lezen.

 

Contact
Wilt u een email sturen aan het voltallige bestuur? Mail dan naar bestuur@toneelhuislfa.nl 
Telefonisch is het bestuur bereikbaar via: 06 36 28 72 67
Om in contact te komen met individuele bestuursleden, kunt u onderstaand op de desbetreffende naam klikken.


Jos Bessems

Jos Bessems | voorzitter
Toneel is voor mij veel. Het is plezier beleven. Plezier beleven aan hoe spelers, regisseurs en alle anderen toewerken naar het ontdekken van zichzelf en de wereld. Het beleven van de gedrevenheid, soms het ploeteren, het vallen en opstaan. Toneel is lol, confrontaties, emoties en hiervan rijker worden. Toneel is voor mij het spelen en tegelijk spiegelen van de werkelijkheid om dichter bij die werkelijkheid te komen. Een streven om die samen te begrijpen. Dat is waaraan ik wil bijdragen.

 Maria Smeets-Scheres
| vicevoorzitter
Toneel is mijn grote passie. Ik was 5 toen ik voor het eerst op het podium stond. Die liefde is nooit meer weggegaan. Al meer dan 35 jaar ben ik lid van Toneelgroep Spot Aan (Wessem); zo’n 20 jaar speel ik in de Echter Revue en de laatste 3 jaar ben ik ook actief als regisseur. Als bestuurslid wil ik graag mijn steentje bijdragen aan het amateurtoneel in Limburg. Bijdragen aan nog meer naamsbekendheid: wat is het Toneelhuis LFA, wat doet het en waarvoor kan ik bij het Toneelhuis LFA terecht ? Het enthousiasmeren van jeugdspelers om te blijven acteren, het ondersteunen van amateurverenigingen in breedste zin, zijn zaken waar ik mij met hart en ziel voor wil inzetten. 


Pieter Ritzen | bestuurslid (aandachtsgebied: communicatie)
Ik was zeven toen ik mijn vader in zijn rol op het toneel zag roepen: ‘Ik vertrek en ik kom nooit meer terug.’ Als ik mijn ogen sluit, zie en voel ik die hele scene nog voor me. Ik barstte in tranen uit en mijn moeder heeft met mij de toenmalige patronaatszaal moeten verlaten. Ondertussen speelde ik zelf in een aantal voorstellingen, regisseerde jeugdtoneel en volwassenen toneel, maakte zelf een paar eigen produkties, richtte zelf een gezelschap op en schrijf voor het bijzonder basisonderwijs het  schooltoneel. Toneel is zoveel meer dan we denken. Een legale manier om iemand anders te zijn. Morgen ben je prins in Denemarken, volgend jaar ben je een verbitterde handelsreiziger, vandaag een wulpse weduwe op zoek naar wat geluk, de volgende keer een preutse non. Het mag en kan allemaal. Toneel geeft je een podium om te ontdekken wie je bent. Het haalt het beste en zelfs het slechte in je boven. Of je nu alleen of in groep acteert. Als bestuurslid wil ik graag meewerken om die podia en al die uitdagingen voor leden in de toekomst nog meer vorm te geven door mee te denken hoe we Toneelhuis LFA verder kunnen uitbouwen tot een organisatie waar elke Limburgse toneelliefhebber zich in kan herkennen.

 

Koos Vaes | secretaris
Ik heb de ietwat ongemakkelijke eer gekregen om over mijzelf te schrijven. Nooit een fan van geweest, maar het hoort erbij als mensen je niet kennen en je je bij een organisatie aansluit die de belangen van zovele toneelliefhebbers behartigt. Mijn naam is Koos Vaes, geboren en getogen in Nederweert waar ik nog altijd woonachtig ben. Ik rond dit jaar mijn studie journalistiek af, werk als freelancer voor De Limburger en sta voornamelijk achter de tap bij De Kleine Winst. Oh ja, ik ben 24 jaar. Dat in een notendop. Vanaf ongeveer mijn vierde levensjaar ging ik met mijn moeder mee naar repetities van De Krottepoffers. Ik overhoorde haar teksten, waardoor ik alle aanzetten van haar tegenspelers vaak beter kende dan de acteurs zelf. Een logisch gevolg daarvan is dat ik later zelf op de planken ben gaan staan, met als persoonlijk hoogtepunt een nominatie voor een Muulke in 2014. Sinds 2012 maak ik onderdeel uit van het bestuur van De Krottepoffers. Ik verzorg vooral de PR en ben verantwoordelijk voor de jeugd van de club. Met deze zes jaar aan bestuurservaring stap ik nu in het schuitje van het bestuur van Toneelhuis LFA. Een organisatie in beweging, in verandering. Juist die uitdaging in het proactiever maken van Toneelhuis LFA sprak me aan om mee te doen. Ik voel me daarom enorm vereerd om de cultuur in Limburg, en dan met name toneel en theater, meer en meer vorm te geven.

 

Jo Rubberg | penningmeester en juridisch adviseur

Tot mijn 18e levensjaar heb ik een korte maar hevige periode in de Cultuur beleefd o.a. als student aan de pas opgerichte Muziekschool te Thorn. In die periode is ook mijn liefde voor toneel ontstaan, maar ook weer heel snel gesneuveld door slechte schoolprestaties. De repetities waren immers leuker dan huiswerk maken, alleen mijn ouders waren het daarmee niet eens.
Daarna heb ik mij toegelegd op een beroepsmatige studie en carrière maken op het gebied van Personeel en Organisatie. Uiteindelijk is dit uitgemond in een bijzondere liefde voor Recht en rechtvaardigheid. Daarom ben ik in eerste instantie geen bestuurslid van Toneelhuis LFA geworden, maar juridisch adviseur. Dit is per 1-8-2018 wel het geval om tevens de functie van penningmeester te kunnen vervullen. Wil je alles van mij weten, kijk dan maar op LinkedIn.

 


Agenda

7 februari - 13 maart 2020
Schrijf me in het zand
DAMES & HEREN Een ànder theatergezelschap (Schimmert)
Het stuk gaat over een familie waar naar de buitenwereld toe alles verbloemd wordt . Stukje bij beetje ontrafelt zich echter een geheim dat in dit gezin heeft plaatsgevonden, namelijk incest. Een thema van alle tijden, van alle lagen, een vaak doodgezwegen thema. >>
21 - 29 maart 2020
Ja ik wil ………………. Denk ik
Toneelvereniging Comedia (Leunen)
Patricia heeft met steun van haar vader een dokterspraktijk gekocht welke verbouwd wordt.>>
1 - 4 april 2020
Zen is wat ik ben
Toneelvereniging Mariposa (Grubbenvorst)
‘Helemaal Zen’ is een therapiehuis opgezet door Maartje de Kleine.>>