• COVID-19

COVID-19

Toneelhuis Limburg vindt het belangrijk om het amateurtoneel in Limburg te informeren in de huidige tijd dat COVID-19 onze aandacht vraagt. Wij baseren ons hierbij op de richtlijnen van de overheid. Ook voor jouw amateurtoneelgezelschap vraagt dit om oplettendheid en actie! Wij drukken iedereen op het toneelhart om de maatregelen na te leven.


UPDATE | Bijna alles kan weer, op anderhalve meter | per 26 juni 2021

Vanaf 26 juni is bijna alles weer mogelijk, zij het op anderhalve meter. De deuren van de cultuursector kunnen eindelijk wijder open.

Voor culturele locaties vervallen bijna alle beperkingen, op enkele voorwaarden na:

Culturele locaties met een vaste zitplaats en geen doorstroom
Zonder coronatoegangsbewijs
Dan kan 100% van de capaciteit op anderhalve meter afstand worden gebruikt. Er wordt geen verschil gemaakt tussen podium en de rest van de ruimte. Dit geldt voor alle locaties binnen en buiten. Registratie en gezondheidscheck blijven verplicht.
Met coronatoegangsbewijs 
Men mag 100% van de reguliere capaciteit gebruiken. Bezoekers hoeven dan geen 1,5 meter afstand te houden en een vaste zitplek is niet verplicht. Als coronatoegangsbewijs kan worden gebruikt: testen voor toegang, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs, aan te tonen via de CoronaCheck-app (lees meer).

Doorstroomlocaties binnen en buiten
Zonder coronatoegangsbewijs
In musea, monumenten en presentatieinstellingen mag 1 bezoeker per 5 vierkante meter op anderhalve meter aanwezig zijn. Tijdssloten en reserveren zijn hier niet meer verplicht. 
Met coronatoegangsbewijs
Dan kan 100% van de reguliere capaciteit gebruikt worden. Bezoekers hoeven geen anderhalve meter afstand te houden.

Horeca
De beperking op openingstijden voor de horeca vervalt, evenals de beperking op het schenken van alcohol. Dit geldt uiteraard ook voor de horeca in culturele locaties.

Volgende stap
Medio augustus wordt bekeken op welke manier en wanneer de laatste stap van het openingsplan gezet kan worden. Zoals het loslaten van de anderhalve meter en de andere basisregels.

Lees meer >> Klik hier om de actuele regelgeving van de Rijksoverheid te lezen

Voor actuele en uitgebreide informatie verwijzen wij graag ook door naar de website van het Landelijke Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst.
Klik hier om naar deze website te gaan.

VRAGEN & ADVIES | Neem dan contact op met het Corona Hulploket
Tóch alvast je vraag delen?
Ga dan naar het 'Corona Hulploket' van onze samenwerkingspartner Huis voor de Kunsten Limburg:
E: corona@hklimburg.nl

MEER INFORMATIE
Blijf geïnformeerd via de volgende officiële bronnen:
www.rijksoverheid.nl 
www.rivm.nl 
www.cultuurconnectie.nl 


VRAGEN
Neem dan contact op met onze samenwerkingspartner Huis voor de Kunsten Limburg.