• In Memoriam

In Memoriam

Toneelvereniging Kunst na Arbeid uit Nuth verloor in korte tijd twee gewaardeerde en gezichtsbepalende leden. Vanwege hun ongeëvenaarde inzet als acteur en als bestuurslid heeft toneelvereniging Kunst na Arbeid besloten om hen postuum het erelidmaatschap van de vereniging toe te kennen.

Mieke Schraa-Beckeringh
lid van Kunst na Arbeid sinds 23 augustus 1972
overleden op 15 april 2013
Zij is 64 jaar geworden.

«Haar vader, toen regisseur bij Kunst na Arbeid, had Mieke gevraagd de gastrol van een vrolijk brutaal Amsterdams meisje te spelen en dat was een gróót succes. Mieke is toen meteen lid van de vereniging geworden. Ze heeft in de meer dan 40 jaar dat ze spelend lid was, ook meerdere malen een bestuursfunctie bekleed binnen onze vereniging. Eigenlijk kunnen wij, als toneelclub, Mieke gewoon niet missen, met name om de veelzijdigheid aan personages die zij kon spelen. Vrolijk, vol humor én een groot talent, dát was Mieke.»


Manon Griffijn-Bemelmans  
lid van Kunst na Arbeid sinds 6 maart 1987 
overleden op 19 mei 2014
Zij is 45 jaar geworden.

"Manon speelde vele mooie rollen, van straattheater tot avondvullende voorstellingen. Zij was een zeer veelzijdige vrouw, de aanwezige spil waar alles om draaide, of dat nu thuis was bij haar gezin of bij onze toneelvereniging. Manon heeft diverse bestuursfuncties bekleed, de laatste jaren was zij actief als onze voorzitster. Iedereen waardeerde haar humor, haar warmte, haar attent zijn, haar eerlijkheid en haar kracht.»

«Lieve Mieke, Lieve Manon we missen jullie enorm.»

Namens Kunst Na Arbeid, Nuth

 

 


Agenda

26 april - 24 november 2019
Broelof
Toneelgroep de Bron (Noorbeek)
Hiep, hiep, hoera! Marie en Jacob zijn zjus merriet, nèt getrouwd en ze geven een uitbundig huwelijksfeest. Ze vieren echter niet alleen de liefde, maar ook het leven. Over 5 maanden zijn ze niet meer met hun tweeën, maar met hun drieën. Dubbel feest. Het huwelijk is tot in de puntjes voorbereid. >>