• Schemer

Schemer

Auteur: John Patrick Shanley
Regisseur: Jelle Stiphout
Bewerking: Anny Sempels
Vereniging: Toneelgroep Papaver
Seizoen: 2019
Regio: Zuid-Limburg

“Twijfel kan een even krachtige en overweldigende band zijn als zekerheid. Als u zich verloren voelt, dan staat u niet alleen.”

Naar ‘Doubt’ van John Patrick Shanley speelt Toneelgroep Papaver het stuk SCHEMER, over twijfel aan de ander en aan jezelf, over waarheid en vermoeden. Want bij wie kan je de schuld neerleggen als iedereen schuldig is? -De Bronx, USA, 1964-Een katholieke basisschool waar nonnen en priesters nog de scepter zwaaien. Aan het hoofd van de school staat Zuster Aloysius, een strenge non die waarde hecht aan regels en orde. Elke zondag luistert de gehele school naar de preek van Vader Flynn. Wanneer ook Donnay Muller, een donkere jongen, naar de school komt, krijgt Vader Flynn een bijzondere interesse in hem. ‘Schemer’ is een voorstelling die zoekt naar contrasten in een tijd waarin alles zwart-wit lijkt te zijn, de twijfel om zich heen slaat en de lijn tussen goed en kwaad steeds dunner lijkt te worden.

Dank aan Gemeente Maastricht, Bakkerij Mathieu Hermans, medewerkers Pesthuyspodium.

Spel: 
Lucie Vrinzen | Natalja Sarneel | Harry Römgens | Marlies Harings-Damoiseaux

Techniek:
Wouter Staal | Ludo Peek

Reprise - voorstellingen:
Vrijdag 21 &  28 juni 2019 | Pesthuys Podium, Maastricht | 20.00 uur

Kaartverkoop:
reserveren via www.pesthuyspodium.nl

Entree:
€ 10

Meer informatie:
www.toneelgroeppapaver.nl

 

 

 


Agenda

26 april - 24 november 2019
Broelof
Toneelgroep de Bron (Noorbeek)
Hiep, hiep, hoera! Marie en Jacob zijn zjus merriet, nèt getrouwd en ze geven een uitbundig huwelijksfeest. Ze vieren echter niet alleen de liefde, maar ook het leven. Over 5 maanden zijn ze niet meer met hun tweeën, maar met hun drieën. Dubbel feest. Het huwelijk is tot in de puntjes voorbereid. >>