• Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht

‘Van elkaar leren’. Dat is de rode draad die door de samenwerking tussen Toneelhuis LFA en Toneelgroep Maastricht loopt. De amateurtoneelwereld en de wereld van het professionele toneel schuren langs elkaar, maar de uitwisseling van ervaringen en kennis is tot nu toe vrij beperkt. Toneelgroep Maastricht en het Toneelhuis LFA hebben beiden de gedachte dat het amateurveld en het professioneel theater elkaar veel te bieden hebben. Er liggen zoveel kansen om van elkaar te leren. Om een brug te slaan, werken we vanaf vorig theaterseizoen samen met Toneelgroep Maastricht.


Speciaal voor leden van Toneelhuis LFA een voor- en nagesprek bij de nieuwe voorstelling 'Noem het maar liefde'!

Toneelgroep Maastricht biedt een (gratis) voor- en nagesprek aan bij haar voorstelling Noem het maar liefde speciaal voor de leden van Toneelhuis LFA. Hoor welke keuzes het creatieve team heeft gemaakt bij de totstandkoming van het stuk, ga in gesprek met dramaturg Paul Slangen, en vraag om tips die je mee kunt nemen voor je eigen producties. Zo kun je van de voorstelling genieten, en krijg je een kijkje in de keuken van een professionele toneelorganisatie.Lijkt het je leuk om met je theatergezelschap naar de voorstelling te komen kijken? En wil je gratis een voor- en/of nagesprek bijwonen? Stuur dan een mailtje naar Toneelgroep Maastricht. 

Aanmelden:
Voor deze activiteit dien je je aan te melden bij Liza Gloudemans van Toneelgroep Maastricht via liza@toneelgroepmaastricht.nl 
Let op: je dient je aan te melden bij Toneelgroep Maastricht (en dus niét bij Toneelhuis LFA). 
Dit aanbod geldt voor leden van Toneelhuis LFA (aangesloten amateurtheatergezelschappen en aangesloten individuen)
Het bijwonen van het voor- en nagesprek is gratis. Entree voor de voorstelling is voor eigen rekening. 

Voorstellingen:
Sittard: vrijdag 22 maart
Venlo: woensdag 27 maart
Weert: donderdag 23 mei
Kerkrade: dinsdag 28 mei
Maastricht: 1 juni
Ontmoetingsbijeenkomsten
In samenwerking met Toneelgroep Maastricht organiseren wij gedurende het theaterseizoen diverse Ontmoetingsbijeenkomsten. Elke bijeenkomst behandelen wij een thema dat wij op basis van gesprekken met het amateurtheaterveld actueel achten. Zo kwamen de volgende thema's al aan de orde: een introductie op dramaturgie; het opzetten van interdisiciplinaire theaterproducties; de zoektocht naar een geschikt theaterscript.

Ontmoetingsbijeenkomst | 4 juni 
De volgende Ontmoetingsbijeenkomst vindt op dinsdag 4 juni 2019 plaats in de ECI Cultuurfabriek (Roermond) om 20:00 uur. Het thema is: 'De essentie van toneelspelen'.
Wat is dat nou precies? Tekst leren, mise-en-scène kennen en dan ben je klaar, toch? Of vergeten we nog een hoop?

Op dinsdag 4 juni 2019 praten we samen met actrice en Toneelhuis LFA-jurylid Kiki van Aubel en Paul Slangen, dramaturg van Toneelgroep Maastricht, over dit thema.
Wissel ervaringen en tips met elkaar uit. Stel vragen aan Kiki en Paul. En neem deze inzichten en kennis mee terug de vloer op en doe er je voordeel mee

Meld je aan t/m zondag 2 juni via: http://bit.ly/Ontmoetingsbijeenskomst4juni

Toneelgroep Maastricht Coacht
Heeft jouw toneelgezelschap een concrete hulpvraag voor Toneelgroep Maastricht?

Naast de Ontmoetingsbijeenkomsten die we doorlopend samen organiseren, kun je ook de hulp van Toneelgroep Maastricht inroepen bij je eigen productie. Bij dit project biedt Toneelgroep Maastricht graag een steuntje in de rug aan (amateur)toneelgezelschappen. Dus piekeren jullie al ’n tijdje over hoe om te gaan met een kusscène; wil je een frisse blik op je voorstelling; wil je eens sparren over de inhoud van een toneelstuk? Het kan allemaal. Op jullie uitnodiging brengen de dames en heren van Toneelgroep Maastricht graag een repetitiebezoek en werken ze met jullie aan huis aan een specifieke toneelvraag. Geen vraag is te gek!

Wil je in het algemeen nader geïnformeerd worden over dit project?
Neem contact op met Toneelhuis LFA via info@toneelhuislfa.nl 

Meer weten over Toneelgroep Maastricht?
Klik hier >>


Agenda

21 & 28 juni 2019
Schermer
Toneelgroep Papaver
‘Schemer’ is een voorstelling die zoekt naar contrasten in een tijd waarin alles zwart-wit lijkt te zijn, de twijfel om zich heen slaat en de lijn tussen goed en kwaad steeds dunner lijkt te worden.>>
26 april - 24 november 2019
Broelof
Toneelgroep de Bron (Noorbeek)
Hiep, hiep, hoera! Marie en Jacob zijn zjus merriet, nèt getrouwd en ze geven een uitbundig huwelijksfeest. Ze vieren echter niet alleen de liefde, maar ook het leven. Over 5 maanden zijn ze niet meer met hun tweeën, maar met hun drieën. Dubbel feest. Het huwelijk is tot in de puntjes voorbereid. >>