• Weg uit de Peel

Weg uit de Peel

Auteur: Jacques Vriens
Regisseur: Jacques Vriens, Ron Bons en Addie Smulders
Bewerking:
Vereniging: De Theatermakers
Seizoen: 2017-2018
Regio: Noord-Limburg

De Limburgse en Brabantse Peel, 1915.  Janneke droomt ervan om juf te worden en zo te ontsnappen aan het  armoedige leven dat de meeste Peelbewoners leiden. Op haar favoriete plekje tussen de berkenbomen droomt ze over haar toekomst. 
Daar ontmoet ze ook in het geheim haar vriendje Willem, de zoon van de stroper. Ondertussen neemt de onrust in het dorp toe en breekt er een opstand uit tegen de Peelbazen. Jannekes grote broer en haar eigen meester blijken erbij betrokken te zijn. Zo wordt Jannekes  droom  steeds onbereikbaarder en neemt ze een dapper besluit.
‘Weg uit de Peel’ is een grootse, spannende en ontroerende  familievoorstelling op vier locaties in De Peel , waarin  serieuze scenes worden afgewisseld door lichtvoetige momenten.
Kinder-en jeugdboekenschrijver Jacques Vriens bewerkte zijn eigen boek ‘Weg uit de Peel’ tot een grote theaterproductie

Spel
Aan deze productie werken meer dan honderd mensen (van een groot aantal Limburgse en Brabantse amateurgezelschappen) mee.

Voorstellingen
De voorstellingen worden ‘s avonds, op heel bijzondere plekken in de open lucht in de Peel, gespeeld op:
19, 24, 25, 26, 27 mei in de gemeente Nederweert
14, 15, 16, 17 juni in de gemeente Deurne
6, 7, 8, 9 september in de gemeente Venray
20, 21, 22, 23 september in de gemeente Gemert-Bakel

Kaartverkoop
Via www.weguitdepeel.nl

Entree
Kinderen €12,50
Volwassenen € 17,50

Website
www.weguitdepeel.nl

Op heel sPeelciale plekken wordt in open lucht, een tijdelijk theater gebouwd. Door de opstelling van de comfortabele tribunes, het bijzondere decor en de vernieuwende technieken voor licht en geluid beleeft u de sfeer van de Peel. De muzikale omlijsting met nummers van Gerard van Maasakkers en Ernst Jansz, live gespeeld door ons orkest, maakt de belevenis compleet.


Agenda

19 mei - 23 september 2018
Weg uit de Peel
De Theatermakers
De Limburgse en Brabantse Peel, 1915. Janneke droomt ervan om juf te worden en zo te ontsnappen aan het armoedige leven dat de meeste Peelbewoners leiden. Op haar favoriete plekje tussen de berkenbomen droomt ze over haar toekomst. >>
8 juni - 19 oktober 2018
Broebels
Ann Philipsen en Mevrouw Nilsson
Broebels is een egodocument, vormgegeven in een afwisseling van bewegingsspel, muziek en (dialect)tekst. ?Na het overlijden van haar vader heeft bij Josje op 7-jarige leeftijd, de overtuiging postgevat dat ze het alleen moest redden. Rond haar veertigste levensjaar een confrontatie met de (toen) afwezige moeder. Een ongemakkelijke confrontatie met Ann. Voor de moeder, schuldgevoel en een nieuwe overtuiging: ‘dat ik een slechte moeder ben’.>>